Skärmbildsfunktionen är avstängd som standard vid installationen. Öppna ditt konto, välj enheten och markera ”Periodic screenshots” under ”Settings”. Ange sedan intervallet i minuter. Appen körs i bakgrunden på en enhet som du har rätt att övervaka, med användaren informerad. Menynamnen i det externa kontot kan vara på engelska.
Skärmbilder sparas i molnet i 30 dagar och tas därefter bort automatiskt.
Varför är funktionen användbar?
Kommunikation på mobiler och surfplattor består inte bara av text. Den kan även innehålla teckningar, emoji, dekaler, kort och foton. Skärmbilder kan bevara det som var synligt på enheten och visa i vilket sammanhang meddelandena förekommer, när du har rätt att samla in uppgifterna.